Koľko bude stáť modernizovaná Škoda Octavia?





Spoločnosť ŠKODA AUTO Slovensko uvádza ceny  modernizovaného modelu ŠKODA OCTAVIA. 

Na Slovensku štartuje OCTAVIA s cenou 14 990 €  vo výbave ACTIVE s motorom 1,2 TSI s výkonom 63 kW. Verziu kombi je možné objednať s príplatkom 850 € vrátane strešného nosiča. 

Modernizovaná ŠKODA OCTAVIA je k dispozícii s piatimi benzínovými motormi TSI a štyrmi dieslovými motormi TDI. 



Agregáty majú zdvihový objem od 1,0 do 2,0 litra, výkonnostné spektrum začína na 63 kW (84 k) a končí pri 135 kW (184 k). Pre všetky agregáty okrem základnej motorizácie je k dispozícii okrem manuálnej prevodovky aj šesť alebo sedemstupňová prevodovka DSG. Pre motory 1,8 TSI a 2,0 TDI ponúka ŠKODA aj pohon všetkých kolies 4×4. 


OCTAVIA v základe ponúka výbavu  siedmich airbagov a elektronického stabilizačného systému ESC s multikolíznou brzdou. Štandardom je LED denné svietenie, LED zadné svetlá a predné hmlové svetlomety. Nechýba prepracovaný infotainment SWING so 6,5-palcovým farebným dotykovým displejom, USB portom, slotom na SD karty a 4 reproduktormi. 


Bezpečné telefonovanie ponúkne zabudovaná technológia Bluetooth. Samozrejmosťou je klimatizácia, chladená schránka pred sedadlom spolujazdca, centrálne zamykanie s diaľkovým ovládaním, palubný počítač, trojramenný kožený volant, elektrické ovládanie okien vpredu alebo elektricky nastaviteľné a vyhrievané vonkajšie spätné zrkadlá. 








Výbavový stupeň AMBITION začína na cene 16 290 € s benzínovým motorom 1,2 TSI 63 kW a päťstupňovou manuálnou prevodovkou. Navyše oproti stupňu ACTIVE ponúkne 16-palcové disky ILIAS z ľahkej zliatiny, dvojzónovú automatickú klimatizáciu Climatronic, parkovacie senzory vzadu, trojramenný multifunkčný kožený volant pre ovládanie rádia a telefónu, tempomat, plnegrafický displej palubného počítača Maxi DOT, elektrické ovládanie okien vzadu alebo výškovo nastaviteľné predné sedadlá s bedrovými opierkami, JUMBO BOX s nastaviteľnou lakťovou opierkou vpredu, lakťovú opierku vzadu, vo verzii kombi navyše s otvorom na prepravu dlhých predmetov. 


Základnou motorizáciou pre výbavu STYLE je moderný benzínový agregát 1,0 TSI 85 kW so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou a cenou 19 400 €. ŠKODA OCTAVIA v tomto stupni ponúkne 17-palcové disky TRIUS. O multimediálny zážitok sa postará infotainment BOLERO s 8-palcovým farebným dotykovým displejom, portom USB, slotom na SD karty a rozhraním SmartLink+. Bohatá výbava obsahuje aj systém Front assist doplnený o prediktívnu ochranu chodcov, systém bezkľúčového odomykania, zamykania a štartovania KESSY, svetelný a dažďový senzor a vyhrievané predné sedadlá. Tento výbavový stupeň ponúkne aj TOP LED zadné svetlá, elektricky sklopné vonkajšie spätné zrkadlá s automatickým stmavovaním a osvetlením nástupného priestoru, vnútorné spätné zrkadlo s automatickým stmavovaním, farebný MAXI DOT displej alebo lakťovú opierku vzadu s otvorom na prepravu dlhých predmetov. Mimoriadne efektným prvkom je čierna lesklá mreža chladiča spolu s chrómovou lištou v prednom nárazníku a chrómové lemovanie bočných okien. Vo verzii kombi je dokonca aj vyberateľná LED lampa v batožinovom priestore.









Vrcholná výbava L&K bude k dispozícii od 27 280 € s motorom 1,8 TSI 132 kW a šesťstupňovou manuálnou prevodovkou. Vrcholná výbava obsahuje okrem iného aj interiér Laurin & Klement, poťah sedadiel v kombinácii hnedá ALCANTARA koža/umelá koža, antracitové 18-palcové disky TURBINE z ľahkej zliatiny, Full LED svetlomety s AFS a LED denným svietením, výsuvné integrované ostrekovače svetlometov a predné hmlové svetlomety s Corner funkciou. O zábavu a informačný tok sa postará špičkový infotainment COLUMBUS s 9,2-palcovým farebným dotykovým displejom, DVD, 2× SD slotom a USB, rozhraním SmartLink+, online služby na 1 rok a integrovaný WLAN hotspot. V komfortnej výbave nechýba elektricky nastaviteľné sedadlo vodiča s pamäťou, elektricky sklopné vonkajšie spätné zrkadlá s pamäťou, prémiový SOUND SYSTEM CANTON (10 reproduktorov, digitálny equalizér, subwoofer), trojramenný vyhrievaný multifunkčný kožený volant pre ovládanie rádia a telefónu, parkovacie senzory vpredu a vzadu, vyhrievanie predných a zadných sedadiel, adaptívny tempomat do 160 km/h s obmedzovačom rýchlosti, telefonovanie s Bluetooth s hlasovým ovládaním a phoneboxom. Bezpečnosť podporí asistent rozpoznania únavy, automatické prepínanie diaľkových a stretávacích svetiel alebo parkovacia kamera.  



Autor: Afi.sk
Foto: škoda-auto