Huawei P8 s hrdosťou Made in China




Pred pár rokmi, by málokto veril, že raz príde čínska firma s modelom, ktorý si bude s konkurentmi podávať ruku ako rovný s rovným.   

Huawei zaradil svoj model P8 priamo do najvyššieho levelu. Pre čínsku spoločnosť je model P8 vlajkovou loďou. Aká teda je? 

Prístroj dostanete zabalený v elegantnom balení a na prvý pohľad je jasné, že je skôr určený manažérom ako mládeži. 

Celokovové telo a oblé hrany sú znakom kvality a veľmi solídneho spracovania.  
Má hmotnosť 144g a rozmery 144,9 × 72,1 × 6,4 mm. Menšou nevýhodu je, že telefón je väčší a najmä ženám sa pri dlhšom telefonovaní môže držať ťažšie. 

P8 má veľmi dobrý displej s uhlopriečkou 5,2 palca a rozlíšením 1920 x 1080, ktorý užívateľovi sprostredkuje sýte farby a ostré detaily. 

Model má dva fotoaparáty, predný 8Mpx a zadný 13 Mpx. Oba zabezpečia kvalitné fotografie aj pri horšom osvetlení. V interiéri a v bežnom prostredí sa fotkám nedá nič vytknúť.  Video nahráva zábery vo Full HD.  Smartfón poháňa 8-jadrový procesor  (štyri jadrá 1,5 GHz a štyri jadrá 2 GHz) pod Androidom 5.0 Lollipop. Všetko prebieha bez spomalení a plynule. 

Základná pamäť 16 GB sa dá pomocou kariet rozšíriť až na 128 GB

Menšou nevýhodou je výdrž batérie, ktorá vydrží na jedno nabitie max. jeden deň,  ale všetko nakoniec závisí od vás, ako a načo smartfón používate.  

Z nášho pohľadu je nedostatkom aj prehrievanie batérie, najmä pri dlhšom surfovaní na webe a hraní hier. 

V celkovom hodnotení má  Huawei P8  výborný pomer cena/výkon. Je to rozumná voľba za dobrú cenu.  



Autor: Afi.sk 
Foto: Huawei