Na trh prichádza nový smartfón GSmart Elite




Spoločnosť Gigabyte GSmart uviedla na trh GSmart Elite – cenovo dostupný a pritom výkonný smartfón s podporou dvoch SIM kariet a nadštandardnou batériou s kapacitou až 4000 mAh. Tá umožní dva dni plného pracovného nasadenia na jedno nabitie. 

V bielo-zlatom spracovaní s 5-palcovým displejom s HD rozlíšením je GSmart Elite vhodný rovnako do pevnej mužskej ako aj nežnej ženskej ruky. 

Za cenu 129 Eur ponúka GSmart Elite mnoho funkcií s ktorými sa stretnete u drahšej konkurencie. Obzrite si ho z každého uhla

GSmart Elite prichádza v atraktívnom dizajne v bielo-zlatej kombinácii – texturované biele keramické telo je doplnené o zlaté vrubkované hrany, ktoré napomáhajú výbornej ergonómii. 

Päťpalcový displej s HD rozlíšením odpovedá na dnešné požiadavky používateľov, vrátane odolnej úpravy samotného skla voči poškriabaniu. 

Používateľ dostáva navyše v balení ochrannú fóliu displeja. Technológia displeja IPS zaručuje výbornú čitateľnosť aj na priamom slnku. GSmart Elite podporuje prácu s dvomi SIM kartami súčasne (Dual SIM Dual Stand-by), takže môžete v elegantnom smartfóne spojiť pracovný aj súkromný život.


Aj z nízkej cene môže používateľ dostať výborný výkon – dôkazom je osemjadrový procesor taktovaný na 1,4 GHz spolu s 2 GB pamäte RAM. Internú 16 GB pamäť je možné rozšíriť microSD kartou o ďalších 32 GB. 

Zadný fotoaparát s 13 Mpix rozlíšením a automatickým zaostrovaním zvládne nahrávanie videa vo full HD rozlíšení a navyše ponúka skvelé funkcie, ktoré ocení každý fotograf – detekciu tváre, detekciu úsmevu, HDR režim či spúšť fotoaparátu hlasovým príkazom alebo gestom pri fotení „selfičiek“, na čo môžete využiť aj predný 5 Mpix fotoaparát. 

Lítium-polymérová batéria s nadštandardnou kapacitou 4000 mAh umožňuje so smartfónom pracovať naplno viac ako dva dni bez pripojenia k elektrickej sieti. 


S modelom Elite si užijete prenosové rýchlosti až do 150 Mbit/s v 4G/LTE sieti slovenských mobilných operátorov. V prípade 3G sietí je prenosová rýchlosť podporovaná v HSPA+ sieťach až do 42 Mbit/s. 

Vaša navigácia bude ešte presnejšia vďaka podpore asistovanej navigácie (A-GPS). A toto všetko máte k dispozícii pod taktovkou operačného systému Android 5.1 Lollipop v atraktívnej koncovej cene 129 Euro.



Technické parametre v kocke:

Procesor: MediaTek 6592M+6290, osemjjadrový procesor taktovaný na 1,4 GHz

Operačná pamäť: 2 GB

Interná pamäť: 16 GB ROM, rozšíriteľná microSD o max. 32 GB

Operačný systém: Android 5.1 Lollipop

Displej: 5-palcový IPS displej s HD rozlíšením (1280 × 720 pixelov) chránený Asahi Glass, 294 ppi

Konektivita a navigácia: Wi-Fi b/g/n, Bluetooth 4.0 LE, HSPA, 3G/LTE, A-GPS, microUSB 2.0 OTG

Mobilné siete: GSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900 MHz, WCDMA 1900/2100 MHz, LTE CAT4 pásma 3/7/20

Rozmery: 143 × 72 × 9,3 mm
Hmotnosť: 150 gramov (vrátane batérie)
Batéria: 4000 mAh (Li-Po, nevyberateľná)


Autor: Afi.sk
Foto: Archív redakcie