Aneta Vrzalová: Tanec je môj život




V Čechách sa preslávila v muzikále Děti ráje a teraz úspešne vkročila do sveta filmu. Mladá česká herečka Aneta Vrzalová sa slovenským divákom predstaví v novom filme Decibely lásky, ktorý príde do kín 11. februára. 


"Konkurz do filmu Decibely lásky som urobila, už pred troma rokmi, ale natáčanie filmu sa odložilo a ja som medzitým začala v muzikále Děti ráje. Až neskôr sa mi tvorcovia filmu ozvali s tým, že film sa začne točiť. Mám naozaj veľké šťastie, že som súčasťou dvoch veľkých projektov, ktorých spolutvorcom je Michal David".


Muzikál Děti ráje patrí medzi najúspešnejšie muzikály u našich západných susedov. Predstavenia sa konali v Prahe a aktuálne sa hrajú v Brne. Pre Anetu Vrzalovú má vystúpenie v moravskej metropole špeciálnu príchuť, pretože Brno je jej rodné mesto. "Děti ráje sú môj prvý muzikál. Som pyšná, že môžem v  tomto projekte účinkovať, veľmi ma teší, že hrám jednu z hlavných úloh. Muzikál sa hral v Prahe, aktuálne vystupujeme v Brne a v budúcnosti sa presunie aj na Slovensko". Prezradila pre Afi.sk  








Film bol pre Anetu novou skúsenosťou. Doteraz zbierala herecké skúsenosti len na divadelných doskách. "V divadle človek naozaj potí krv. Vo filme je to tiež náročné, ale skôr z iného pohľadu. Pri natáčaní filmu sa čaká na svetlo, na zvukárov, na zábery, ale pocitovo nevidím rozdiel medzi divadlom a filmom. Pre mňa je to stále ťažké. Vždy chcem odviesť svoju prácu na sto percent".


Aneta Vrzalová má k tancu blízko. Tancuje od malička a tanec je prirodzenou súčasťou jej života. "Tancovala som v tanečnej skupine a mám aj pár úspechov a medailí. Tanec je pre mňa tak prirodzený, ako rozprávanie. Tanec je môj život". dodala na záver pre našu redakciu, sympatická herečka.
















Autor: Afi.sk

Foto:  Afi.sk, bkblog.cz/aneta-vrzalova/