Nová Kia Sportage, dokáže prekonať očakávania?



Slovenský trh sa stal byť prvým v Európe, na ktorom sa začala predávať nová Kia Sportage. Dôvod je jasný, nový model koréjskej automobilky sa vyrába v Tepličke nad Váhom. Predchádzajúca generácia Kia Sportage sa na Slovensku tešila veľkému záujmu. Uvidíme či v rovnakom trende, bude pokračovať aj nový model.



V ponuke sú dva benzínové a dva dieselové motory. Novinkou je benzínový turbomotor 1.6 T-GDi s výkonom 177 koní, ktorý môže spolupracovať so 7-stupňovou dvojspojkovou automatickou prevodovkou. Tento motor je spolu s agregátom 2.0 CRDi k dispozícii aj s pohonom všetkých kolies. Základný model má pod kapotou 1,6-litrový atmosférický agregát s výkonom 97 kW (132 k). Jeho zážihovou alternatívou je prepĺňaná verzia, ktorá dosahuje 130 kW (177 k). Pri naftových verziách sa budú k dispozícii motory  1.7 CRDi s výkonom 85 kW (115 k) alebo dvojliter ponúkaný v dvoch výkonových verziách - slabšia disponuje maximom 100 kW (136 k), variant s prívlastkom HP sa pýši výkonom 136 kW (185 k). 





Nová Kia Sportage prichádza v troch stupňoch výbavy: Silver, Gold a Platinum. V ponuke bude aj verzia GT Line určená len pre motorizácie 2.0 CRDi a 1.6 T-GDi.


Podľa slov predstaviteľov spoločnosti Kia, má štvrtá generácia modelu Sportage ambície nadviazať na predajný úspech predchádzajúceho modelu. Počas 5 rokov si Kia Sportage tretej generácie kúpilo na Slovensku 7 560 zákazníkov (údaj k decembru 2015). Cena nového modelu štartuje od sumy 19 490 Eur. 








Autor: Afi.sk
Foto a zdroj: KIA