Video: Strelil si UNICEF vlastný gól?



Natočili video, ktorým chceli poukázať na bezohľadnosť ľudí, ale reakcia ľudí, nebola prekvapivá, ani neštandardná. Viacerí diváci sa po zhliadnutí tohto videa pýtajú: Čo tým UNICEF sledoval? Pozná situáciu v Gruzínsku? 


Sociálny experiment detského fondu UNICEF (celosvetová organizácia, ktorá sa zameriava na dlhodobú a systematickú pomoc deťom.) chcel prostredníctvom tohto videa, upozorniť na problém detí bezdomovcov. Bohužiaľ, Gruzínsko je chudobná krajina a na ulici pribúda stále viac žobrajúcich detí. Toto video ukázalo reakcie ľudí, ktoré vznikli len na základe rozličného oblečenia malého šesťročného dievčatka.    


My len dodáme, že reakcie ľudí, nie sú až tak prekvapivé ani zarážajúce. V Tbilisi v hlavnom meste Gruzínska je naozaj veľmi veľa žobrákov aj zlodejov, medzi nimi aj množstvo detí, ktoré neustále prosia iných o peniaze. Domáci sa voči tomuto javu, ktorý trvá dlhé roky, postavili po svojom, ignorujú ho. 

Veríme, že UNICEF spoločne s gruzínskou vládou možno nájde spôsob ako deťom bezdomovcom pomôcť a presunúť ich z ulíc do detských domov. 

Toto video má na Youtube už viac ako 2 miliónov prezretí, dúfame, že pre kompetentných bude impulzom a mementom.