Spoznajte poklady slovenského vinohradníctva




Vedeli ste, že na Slovensku sa nachádza pôda, akú by nám mohli závidieť aj najväčší vinári sveta? Nachádza sa len v južnej časti Slovenska  a nie je jej veľa.
Dozrieva tu mimoriadne kvalitné hrozno a odrody, aké nikde inde nenájdete. 


Milia a Noria  a Svoj sen sú poklady slovenského vinohradníctva.


Tie najkvalitnejšie vznikajú vznikajú len na miestach, kde je najlepší vinič a ten možno dopestovať iba tam, kde je najlepšia pôda, veľa vlahy a slnka. 

Najviac slnečných dní v roku pripadá v rámci Slovenska na strekovský kraj a práve tu, môžete ochutnať najlepšie slovenské vína. 



Vinárstvo Château Rúbaň, ktoré sa okrem výroby tradičných bielych, červených a ružových vín a hroznovice,  pokračuje aj v znovu objavovaní a šľachtení špeciálnych odrôd. 

Po rokoch je strekovské víno nielen dopestované, ale i vyrobené doma.
V Strekove milujú víno všetci. A láska k poctivému remeslu ich spojila a tak vrátili výrobu tradičného produktu na domácu pôdu.

Vinárstvo Château Rúbaň výraznou mierou prispieva k zachovaniu kultúry a tradícií jedinečného Strekovského kraja.  



Inšpirujte sa a ochutnajte vína Miliu, Noriu a Svoj sen.

Milia je kríženec Müllera-Thurgau a Tramínu červeného, je charakteristická jemnou arómou, je korenistá, extraktívna, s príjemnými jemnými kyselinami.

Noria je kríženec Rizlingu rýnskeho a Semillonu, typická je jej sviežosť a výrazný odrodový charakter.

Svoj sen je kríženec Rulandského sivého, Leánky a Rizlingu rýnskeho. Táto odroda je snom každého vinára, má svoje neopakovateľné čaro v hlbokom vneme a aróme po pomarančoch.



Kde ich môžete ochutnať?
Ak máte chuť na víkendovú degustáciu, so všetkým čo k tomu patrí, teda s kvalitným jedlom a ubytovaním, neváhajte a vyberte sa rovno do vinárstva Château Rúbaň. Zažite aspoň jednu noc priamo v mieste, kde tento lahodný mok vzniká. Atmosféra romantického večera je neopísateľná.

Ak si chcete  lahodné strekovské vína vychutnať v pohodlí domova, stačí si ich kúpiť v partnerských predajniach alebo navštíviť vinárne.
www.vinoruban.sk/kontakty-a-partneri/

  
Autor: Afi.sk
Foto:  Château Rúbaň