7 vecí, ktoré vás urobia silnejším




Len s ťažkosťami si priznávame svoje slabosti a s ľahkosťou nachádzame výhovorky, ktorými ospravedlňujeme svoje nedostatky. 

Čakáme na zázrak, na nový deň, nový rok, na moment, keď začneme žiť svoj nový život. Je čas, pozrieť sa pravde do očí a začať pracovať na sebe od teraz a neodkladať všetko na potom.

Prinášame vám článok, ktorý vám pomôže stať sa silnejším a začať pracovať na svojich cieľoch.



1. Neodpovedajú vám, pretože nechcú

Čakáte na odpoveď od chalana, alebo a baby a myslíte si, že neodpovedá len pretože nemá čas? Nie, neodpovedá pretože nechce. 

To isté platí aj v prípade životopisov a zamestnávateľa. Čakáte týždeň, dva a stále si myslíte, že vám odpíšu? Nie, keby vás chceli, už by sa ozvali. 
Poučenie číslo jedna: Nečakajte na odpoveď  od tých, ktorí o vás nemajú záujem, ten čas čakania využite na  oslovovanie ďalších. Nakoniec vždy nájdete toho, kto vás bude chcieť.




2. Pre každého človeka sú jeho záujmy prednejšie ako tie vaše

Nie je dôležité ako veľmi  je človek milý, príjemný a srdečný v konečnom dôsledku, ho jeho problémy zaujímajú vždy viac ako tie vaše. Aj ten najlepší zamestnávateľ vyžmýka toho najlepšieho pracovníka ako citrón. Keď už nebudete mať síl, poďakuje vám a nahradí vás niekým iným, možno nie tak dobrým a pracovitým ako vy, ale z vás si to najlepšie už zobral a preto... Dovidenia! Naučte sa nastaviť hranice, dokážte povedať, nie. Keď skolabujete od vyčerpania nahradia vás a nikto si za pár týždňov ani nespomenie, že ste tam pracovali. 



3. Nikdy nevyhoviete všetkým

Bude množstvo tých, ktorí budú s vami spokojní, ale vždy sa nájde minimálne jeden, ktorý nebude spokojný s tým ako ste si vybrali a bude vám tvrdiť, že to máte robiť inak. Nepočúvajte všetkých a nesnažte sa vyhovieť všetkým, to sa nedá. 



4. Svet vám nič nedlhuje

Môžete byť najmúdrejším, najlepším, najmilším alebo najzaujímavejším človekom na svete, ale svet vám nič nedlhuje. Preto sa nesťažujte a neľutujte. Áno, urobili ste kus dobrej práce, no a? Kus dobrej práce dnes urobili aj milióny ľudí po celom svete a verte, že dokázali urobiť ešte viac ako vy, preto nebuďte infantilný a nečakajte, že vám niekto musí podať ruku, pokloniť sa a ďakovať len preto, že ste super chlapík. Berte život takým akým je.




5. Neplačte, ale bojujte!

Teraz môžete začať plakať a nadávať na celý svoj život. Vyhovárať sa, že nemáte dosť peňazí, času a síl, aby ste dosiahli, to čo chcete. Pravda je taká, že to, koľko máte peňazí, času a síl zaleží len na vás. 
Je to výsledok vašej práce. Takže máte dve možnosti, buď budete plakať a sťažovať sa ďalej, alebo sa pokúsite bojovať a dosiahnuť, to čo chcete.







6. Dôležité sú výsledky a nie plány

Môžete sedieť celý deň v kancelárii a plánovať ako všetko zmeniť a vylepšiť. Ale pokiaľ, to nepretavíte do reality a nezačnete na tých plánoch pracovať, nič sa nezmení. Nerealizované plány nemajú žiadnu cenu. Zapamätajte si: Vždy o vás budú hovoriť výsledky, nie plány.





7. Darčeky nepadajú z neba

Každý z nás verí, že bude mať vysnívanú prácu,  ideálneho partnera a tieto darčeky nám padnú samé z neba. Nie, nepadnú všetko môžete dosiahnuť, budete mať ideálnu prácu aj ideálneho partnera, ale to všetko si musíte vytvoriť vy sami. Nikto iný, to za vás neurobí. Darčeky z neba nepadajú. 





Problémy sa nedajú vyriešiť mávnutím čarovného prútika. Problémy sa vyriešia len prácou a zodpovedným prístupom. Pamätajte si, ten kto vám najviac môže pomôcť - ste vy sami. 












Autor: Afi.sk 
Foto: cbs.umn.edu