9 zlozvykov s ktorými by ste mali okamžite prestať



Zbavte sa svojich zlozvykov a staňte sa lepším, nie kvôli iným, ale hlavne kvôli sebe. Afi.sk vám prináša zoznam deviatich najčastejších zlozvykov s ktorými môžete skoncovať takmer okamžite. Čítajte a inšpirujte sa.  




1. Buďte sami sebou 
Každý z nás je len človek. To znamená, že robíme chyby a nie sme ideálni, ale pritom náš potenciál rozvoja nie je ohraničený. Ľudia sa snažia byť niekým iným, pretože sa boja ukázať svoju pravú tvár. Nebojte sa byť tým, kým ste. Okolie neoklamete tým, že sa budete vydávať za niekoho iného. Oklamete len sa mi seba.




2. Sami rozhodujte o svojom živote 
Je dobré a správne vypočuť si iný názor. Počúvajte, analyzujte a vyhodnocujte, ale nakoniec sa rozhodnite sami. Pretože ste to len vy, kto nesie zodpovednosť za vaše činy. 



3. Stále sa učte
Svet nestojí na mieste. Všetko sa mení, to čo platilo včera dnes už neplatí. Nebuďte "skostnatelí" a stále sa učte nové veci. Svet nestojí na mieste a nikto na vás nepočká. Ak sa nebudete učiť a nepôjdete s dobou, doplatíte nato len vy.




4. Nestretávajte sa s negatívnymi ľuďmi 
Samozrejme, že sa im úplne nevyhnete, ale snažte sa znížiť  kontakt na minimum. Veľmi dôležitá je aj rovnováha, nevyhnutné stretnutia s negatívnymi ľuďmi kompenzujte príjemnými stretnutiami v čo najväčšej miere. 



5. Nevzdávajte sa! 
Nikdy sa nevzdávajte, nikdy! To neznamená, že nebudete robiť kompromisy a nedáte si občas pauzu, ale je dôležité pochopiť, že sa nevzdáte svojho cieľa až do momentu pokým ho nedosiahnete. Samozrejme na ceste k cieľu zmeňte metódy, spolupracujte a oddychujte, ale stále choďte vpred za svojim cieľom.


6. Neskrývajte svoje emócie 
Každý z nás je jedinečný človek. Prežívajte svoje emócie a prejavte svoje city. Rozprávajte čo cítite, tešte sa, prežívajte pekné okamihy, ktoré vám život prináša. 



7. Nebojte sa prijať rozhodnutie 
Tam kde ste a tam kde budete je len výsledok vašich rozhodnutí. Nebojte sa prijať rozhodnutie a ísť cestou, ktorou chcete ísť. 



8. Nebuďte lenivý
Nikdy nič nedokážete, pokiaľ budete lenivý! Začnite pracovať a plniť úlohy, ktoré vás každý deň čakajú. Pokiaľ neviete bojovať s lenivosťou, napíšte si každé ráno zoznam min. piatych činností, ktoré musíte vykonať a neprestaňte, pokiaľ ich nesplníte všetky. Pokiaľ nesplníte ani päť úloh denne, čo je základ, nič vám už nepomôže. 



9. Nevyberajte si najľahšiu cestu 
To neznamená, že budete pracovať do vyčerpania, ale občas si vyberte ťažší spôsob. Namiesto cesty autom, choďte peši. Namiesto pozerania televízie si radšej prečítajte knihu, možností je mnoho a výber len na vás.



Autor: Afi.sk

Foto: pixabay.com