ČSOB Bratislava Marathon už o pár dní





Na disciplíny ČSOB Bratislava Marathonu (3.4. 2016) je aktuálne prihlásených viac ako 8 400 účastníkov od najmenších lezúňov až po účastníkov maratónskeho behu a počet prihlásených s blížiacim sa termínom kontinuálne narastie.



Najviac účastníkov beží polmaratón

Najobľúbenejšou disciplínou s najväčším počtom účastníkov je aj tento rok polmaratón, aktuálne je na ňu prihlásených skoro 2 700 bežcov. Druhou najpočetnejšou disciplínou je štafetový beh s takmer 1 500 účastníkmi, nasleduje maratón s takmer 1 300 prihlásenými, po ňom minimaratón s viac ako 1 200 účastníkmi a desiatka s takmer tisíckou bežcami. Na svoje si prídu aj menší bežci, do detských behov prihlásili rodičia viac ako 700 detí a vyše 40 lezúnikov. O ČSOB Bratislava Marathon je záujem aj zo zahraničia. Prihlásených je zatiaľ viac ako 1 300 bežcov s trvalým bydliskom mimo Slovenska.


Na novú trať sa môžu tešiť účastníci maratónu, polmaratónu a štafetových behov, novú trasu budú mať aj bežci desiatky a drobci na detských behoch. 








ČSOB Bratislava Marathon je pre všetkých a tento rok otvára osobne brány aj hendikepovaným športovcom. Špeciálny koridor bude pre nich pripravený na minimaratóne a zahliadnuť ich budete môcť aj pri registrácii.









Priestor pre domácich

„Tento rok sme po prvý raz rozhodli aktívne nepozývať zahraničných afrických elitných bežcov. Chceme, aby sa v Bratislave mohli tešiť z víťazstva slovenskí bežci," uzatvára Peter Pukalovič, výkonný riaditeľ ČSOB Bratislava Marathonu.




Autor: Afi.sk
Foto: bratislavamarathon.com
Zdroj: csob.sk