Slováci používajú smartfón pri spovedi aj u zubára, keď dotyčnému trhali zub





Smartfóny sú technológiou, ktorá v poslednej dekáde najviac zmenila životy slovenských používateľov internetu v mobile, aj také sú zistenia prieskumu „Mobilný internet v každodennom živote“, ktorý Google realizoval v spolupráci so spoločnosťou IQS Online.

Slováci si pri používaní mobilného internetu obľúbili najmä svoje smartfóny (95%), pričom medzi mladými (vo veku 15-24 rokov) sa cez smartfón na internet pripája takmer každý (99%).

Okrem telefonovania je smartfón s internetom pre ich používateľov spoločníkom počas rôznych každodenných aktivít, pričom až 4 z 5 (81%) používateľov ho používajú minimálne niekoľko krát denne. 

Medzi obľúbené aktivity patria napríklad surfovanie po webe a vyhľadávanie informácií cez Google (94%), fotografovanie a kontrola času (ako hodinky) (97%), zisťovanie aktuálneho počasia (87%), pozeranie videí na YouTube (77%) a kontrola e-mailov (91%).




So smartfónom v „posteli“
Takmer tri štvrtiny Slovákov (71%) majú svoj smartfón na dosah ruky, aj keď idú spať.



Smartfón je v očiach svojich vlastníkov skôr pracovný, či súkromný pomocník, a v menšej miere aj zabávač. Slováci majú ku svojim smartfónom skutočne kladný vzťah. Najčastejšie ho používame vo svojom voľnom čase (93%), keď cestujeme (89%), v práci (73%) a tiež predtým, než ideme do postele (73%).



Ženy sú rodinné „dokumentaristky“
Pre Slovákov slúži smartfón vo veľkej miere ako osobný fotoaparát, s ktorým zachytávajú rodinné momenty, zaujímavé miesta a svoje ratolesti. Dokumentovanie života majú pod palcom najmä ženy



Ďalšie zaujímavosti z prieskumu

Bizarné situácie, ktoré zažili slovenskí používatelia so smartfónom:
●      u zubára, keď dotyčnému trhali zub
●      počas spovede
●      smartfón je zjavne aj otváračom na pivo
●      ženích si na vlastnej svadbe zabudol vypnúť svoj smartfón

Aj keď je smartfón pre mnohých v každodennom živote veľmi dôležitý, predsalen by si na pustý ostrov zo sebou zobrali najskôr kamaráta, nožík a zápalky
●      Štatistika medzi mužmi: nožík (49%), kamarát (45%), zápalky (31%) a smartfón (17%)

●      Štatistika medzi ženami: kamarát (52%), nožík (28%), zápalky (26%) a smartfón (18%)





Autor: Afi.sk
Zdroj a grafika: Google.com