Frittata - rýchlo, chutne a sýto

Známa talianska pochúťka je síce veľmi podobná omelete ale narozdiel od omelety sa dopeká v trúbe.






Suroviny:
2 porcie
4 ks vajcia
2 ks cherry paradajky
soľ, čierne korenie
olivový olej
25 g masla
parmezán
kôpor, petržel, pažítka


Postup:
Na rozohriatu panvicu nalejte 2 lyžice olivového oleja a pridajte maslo. V miske rozšľaháme vajíčka, pridáme nasekané bylinky (kôpor, pažítku, petržlen) a nastruhaný parmezán, soľ a čierne korenie. Rozšľahané vajíčka nalejeme na pánvicu a pridáme cherry paradajky a opäť posypeme parmezánom. Podľa chuti môžeme pridať aj iné ingrediencie (napr. slaninu, salámu, špenátové listy, cestoviny a pod.) Na panvici pečieme zhruba 2 minúty. Keď začnú vajíčka tuhnúť dáme Frittatu do trúby a zapečieme (cca. 5-3 min.). Podávame s chlebom alebo bielym pečivom.



Autor: Afi.sk
Foto: archvív