Prečo je život ako šálka kávy?





Malé zamyslenie, prečo je život podobný šálke kávy. Inšpirujte sa.


Jedného dňa sa bývalí spolužiaci a absolventi univerzity rozhodli, že po rokoch navštívia svojho bývalého profesora. Chceli sa pochváliť svojimi úspechmi a výsledkami, tým čo im škola dala a ako sa im dnes darí. Keď sa porozprávali o práci, prirodzene prešli k súkromnému životu. Reč prišla aj na ťažkosti a problémy. Starý profesor svojich bývalých žiakov pozorne počúval, ale nakoniec ich prerušil. 

"Počkajte prinesiem vám kávu". Povedal a po chvíľke sa vrátil s táckou na ktorej boli hrnčeky s horúcim nápojom. Každý hrnček bol iný. Jeden bol porcelánový, druhý keramický, tretí sklenený... Každý zo žiakov sa kávou ponúkol a zobral si šálku kávy.

V tom sa starý profesor usmial a povedal: "Vidíte, každý z vás sa snažil zobrať si tú najkrajšiu porcelánovú šálku. Jednému sa to podarilo, inému nie. Ale na šálke nezáleží. Káva je predsa v každej šálke rovnaká. A presne tak, je to aj v živote. Každý z vás sa ženie za najkrajšou šálkou. A to je príčina, vašich problémov a stresu. Chuť kávy sa nemení podľa šálky z ktorej ju pijete". 


"Predstavte si, že káva, to je váš život a šálka, to je vaše postavenie, práca, oblečenie... Na šálke nezáleží, sama o sebe nemá zmysel. Najdôležitejšie je vychutnať si kávu.Zapamätajte si, tí najšťastnejší ľudia, nemajú vždy len to najlepšie. Ale naučili sa vychutnať si to najlepšie zo šálky, ktorú majú". 



Autor: Afi.sk

Foto: pixabay.com