Rady a tipy pre cestovateľov: Ako sa rýchlo pobaliť a ušetriť


Prestaňte sa vyhovárať  cestovanie nie je len pre milionárov!  Prezradíme vám ako sa pripraviť na dobrodružstvá. Kajakár Rafa Ortiz miluje cestovanie rovnako ako rieku a pripravil si pre vás pár užitočných tipov.


Tipy od Rafa Ortiza


Tip č. 1:
Ako prvé sa musíš rozhodnúť, ako budeš cestovať. Spýtaj sa sám seba, či chceš ísť na pláž, do lesa, alebo kamkoľvek. Chceš ísť blízko, alebo chceš spoznávať ďaleké krajiny?  Keď budeš mať tento základ, stačí sa rozhodnúť, či pocestuješ sólo, alebo sa vyberieš na dobrodružstvo s partiou. Každé z týchto rozhodnutí ovplyvní, ako stráviš svoj trip.




Tip č. 2: 
Myslíš si že cestovanie je príliš drahé? V skutočnosti financie nie sú výhovorka. Môžeš precestovať takmer celý svet, stačí ak si najprv urobíš malý prieskum. Plus – keď cestuješ lacno, môžeš cestovať dlhšie, alebo chodiť na dovolenky častejšie.




Tip č. 3: 
Môže znieť ako samozrejmosť, ale veľa ľudí na to zabúda. Počúvaj svoju rodinu, priateľov, ale aj cudzincov, a nechaj si poradiť, čo sa oplatí vidieť a zažiť. Ak chceš byť v bezpečí, tak ti stačia aj rady ktoré nájdeš v sprievodcoch. 




Tip č. 4: 
Neboj sa kupovať last-minute letenky Je jasné, že je dobré si všetko plánovať dopredu a kupovať si letenky v predstihu, ale last-minute ťa často vyjde lacnejšie. Skús počkať na aktuálne ponuky, často bývajú pár dní pred odletom, zväčša na začiatku týždňa.





Balenie môže byť občas stresujúce, ale ak si zoberieš len tie najzákladnejšie veci a zbalíš si ich strategicky, všetko bude dávať zmysel.


1. Vždy cestuj na ľahko


2. Ľahšie veci si daj na dno a ťažké veci na vrch


3. Šaty roluj miesto toho, aby si ich skladal – ušetríš viac miesta


4. Nauč sa ako máš uložený vak


5. Snaž sa všetko držať v uzatvárateľných vreckách!


Posledná rada: Bezpečnosť nadovšetko! Tvoje zdravie a zdravie ľudí s ktorými cestuješ je to najpodstatnejšie.







Autor: Afi.sk

Zdroj: redbull.sk
Foto: Rafa Ortiz / Red Bull Content Pool