Kniha zrkadiel




Eugen Ovidiu Chirovic sa narodil a vyrastal vo Fagaraše, malom mestečku v južnej Transylvánii v Rumunsku. Príbehy začal písať asi ako desaťročný, no kým sa napokon rozhodol riskovať dráhu spisovateľa na plný úväzok, robil všeličo. Pracoval ako novinár a televízny reportér a od roku 2013 sa venuje výhradne literatúre. Jeho Kniha zrkadiel je  debutom v angličtine, ktorý   sa už stihol stať medzinárodnou senzáciou. V slovenskom preklade knihu vydalo vydavateľstvo Fortuna Libri. 


Kniha zrkadiel je napínavým príbehom s nečaným rozuzlením. Do literárnej agentúry príde ukážka z rukopisu, v ktorom sa autor vracia k neobjasnenej brutálnej vražde z konca osemdesiatych rokov minulého storočia. Obeťou bol prominentný profesor psychológie, ktorý sa zaoberal tajným výskumným projektom a pracoval s duševne chorými zločincami. Prečo musel zahynúť? Kto z jeho smrti profitoval?

Autor rukopisu sľubuje, že záhadu vysvetlí, lenže potom zomrie aj on a zvyšok textu záhadne zmizne. Začne sa pátranie, do ktorého sa zapája čoraz viac ľudí. Po toľkých rokoch však už nik nevie, čo je pravda a čo výmysel, ktoré spomienky sú skutočné a ktoré len predstierané...



Autor: Afi.sk
Foto: martinus