Strach neexistuje, sami ste si ho vytvorili




Väčšina ľudí, prežije svoj život v strachu z vecí, ktoré sa nikdy nestanú. Strach zo zmien, strach z neúspechu, strach zo staroby, strach zo samoty, strach, že ste nepotrebný...

Ale takýto strach nie je skutočný. Strach sú len vaše myšlienky o budúcnosti. Bojíte sa toho, čo sa nikdy nemusí stať. Bojíte sa toho, čo vôbec neexistuje. Strach nie je reálny. 

Strach zabíja sny, strach robí zo zdravých ľudí chorých, strach zabíja nádej. Ľudia starnú len zo strachu. Strach, ľudí paralyzuje a nedovolí im, robiť to, po čom túžia. 

Väčšina ľudí strachu dovolí, aby bol silnejší ako oni. Dovolia, aby bol strach silnejší ako ich sen. Všetci chceme, aby všetko prebehlo ideálne a na prvýkrát, ale tak to v živote nefunguje. Všetci ľudia robia chyby, všetci ľudia prehrávajú. 

Strach je len ilúzia, ktorá často vznikla len na základe našich minulých neúspechov. Strach vás brzdí ísť ďalej. Je to len vaša negatívna predstava o budúcnosti.  

Nedovoľte strachu, aby vám zakázal žiť tak ako chcete. Vyberte si, buď budete žiť so svojim strachom alebo so svojim snom.

Porazte svoj strach a staňte sa tým, kým sa chcete stať.    



Autor: Petra Příbramská pre Afi.sk
Foto: pixabay.com