Baku jedno z najstarších miest na svete


Baku, hlavné mesto Azerbajdžanu je exotickým miestom kde sa prelína história a budúcnosť. V jednom meste sú neďaleko od seba pravoslávne a katolícke kostoly, mešity a nechýbajú ani protestantské chrámy. Baku je na pol v Európe na pol v Ázii. Je to miesto kde sa stretáva západná a východná kultúra.








Staré mesto - je srdcom mesta. Práve tu sa začínala písať história jedného z najstarších miest na svete, ktoré vzniklo pred viac ako 5500 rokmi. Jedinečná atmosféra pohltí každého návštevníka z Európy, pretože Staré mesto dýcha exotikou a orientom.

Jedným z hlavných dôvodov prečo navštíviť Baku je azerbajdžanská kuchyňa. Miestna kuchyňa je stará tisícročia a recepty sa odovzdávajú z pokolenia na pokolenie. Azerbajdžanská kuchyňa patrí medzi najrozmanitejšie a najzdravšie na svete, pretože obsahuje veľa ovocia, zeleniny a baranieho mäsa. 


Šašlik, kutab, baklava, či jogurt maconi, to je len zopár špecialít, ktoré by ste mali ochutnať pri návšteve Baku. 











Flame Towers sú tri dominantné budovy, hlavného mesta Azerbajdžanu. Nachádzajú sa tu byty, kancelárie a samozrejme hotel. V noci sa z trojice budov stanú horiace plamene v rôznych farbách. Podľa odborníkov, patrí osvetlenie týchto budov medzi najlepšie na svete. Ak budete v Baku, mali by ste ich vidieť na vlastné oči. 










Baku hlavné a najväčšie mesto v Azerbajdžane. 
Je najväčším prístavom Kaspického mora. Patrí k najstarším mestám sveta (približne 5 500 rokov) Má 2 milióny obyvateľov a rozprestiera sa na 
ploche 2 200 km².
Centrum Gajdara Alijeva






Autor: Afi.sk
Foto: azerbaijan.travel, mct.gov.az