Ako sa doma rýchlo a profesionálne postarať o nohy?





Nohy vás nosia každý deň. Starajte sa o vaše chodidlá zodpovedne a dôkladne.  
Pokožka na chodidlách je namáhaná, preto by ste mali okrem kvalitných topánok dbať aj na pravidelnú starostlivosť o nohy. Spoločnosť AVON Cosmetics vám prináša výrobky značky Foot Works, vďaka ktorým môžete svoje nohy rozmaznávať v pohodlí vášho domova.

Inšpirujte sa návodom ako sa starať o vaše nohy v 5 krokoch. Vďaka širokej ponuke výrobkov od spoločnosti Avon a bohatému výberu pomôcok si ľahko vykúzlite doma svoj vlastný salón. 






Starostlivosť o nohy v 5 krokoch





1. Kúpeľ nôh
Unavené nohy si po náročnom dni zaslúžia osviežujúci, upokojujúci a povzbudzujúci kúpeľ. Vyberte si podľa toho, či si želáte po ošetrení spokojne zaspať, alebo len dopriať úľavu unaveným chodidlám – k tomu poslúžia mliečne proteíny a soľ Epsom.




Regeneračný kúpeľ na chodidlá s horkou soľou Epsom
Objem: 100 ml 
Cena: 5,50 €

Pridajte do teplej vody kúpeľ s mliečnymi proteínmi a horkou soľou Epsom a na 15 až 20 minút do nej ponorte chodidlá. Horká soľ prinesie boľavým chodidlám okamžitú úľavu.














2. Zjemnenie stvrdnutej pokožky
Ak sa na chodidlách, najmä na pätách, objavujú zrohovatené miesta, opatrne ich očistite a zahľaďte pilníkom.





Pomôcka na pedikúru 4 v 1
Cena: 6,90 €


Očistite chodidlá a odstráňte stvrdnutú kožu – vyberte si správny pilník podľa drsnosti pokožky.

















3.  Vyhladenie pokožky
Ak nemáte pokožku príliš hrubú, použite peeling, ktorý odstráni odumreté časti z hornej vrstvy pokožky a súčasne chodidlá zjemní.


Zmäkčujúci krém na nohy s peelingovým účinkom s pemzou a práškom z vlašského orecha 
Objem: 50 ml 
Cena: 5,90 €


Naneste na oblasti s drsnou a suchou pokožkou peelingový krém obohatený o prírodnú pemzu a antiseptický vavrínový olej. Nechajte chvíľu pôsobiť a premasírujte pokožku. Na záver nohy opláchnite.












4. Hydratácia pokožky
AHA kyseliny a urea, chodidlá hydratujú, dopravia výživné zložky do hlbších vrstiev pokožky a použitím automasážnych techník poslúžia ako skvelá regenerácia.


Intenzívny krém na zhrubnutú kožu a kurie oká s AHA kyselinami
Objem: 75 ml 
Cena: 5,50 €

Naneste intenzívny krém s AHA kyselinami, ktorý zjemní zhrubnutú kožu a pomôže zregenerovať pokožku.
















5. Dodatočná starostlivosť
Nezabudnite na deodoranty na osvieženie pokožky, topánok a ponožiek. Ich pravidelné používanie zabraňuje nežiaducemu zápachu a poskytujú sviežosť a pohodlie. Osviežujúci sprej topánky nielen prevonia, ale aj chráni.


Dezodoračný sprej na chodidlá a do topánok 
Objem: 100 ml 
Cena: 5,90 €

Na suché chodidlá naneste sprej, ktorý im poskytne deo ochranu. Tým ich nielenže zbavíte neželaného zápachu, ale vďaka vitamínu E aj osviežite pokožku. 












Autor: Afi.sk
pixabay.com