Slovenskom prehrmela najväčšia legománia v jeho histórii!






Najväčší LEGO festival, ktorého organizáciu si na svoje plecia vzalo známe nákupné centrum sídliace v srdci Bratislavy, skončila. Viac než 80 rokov starú hračku, pôvodom z dielne dánskeho tesára Ole Kirk Christiansena a jej kreácie mohli návštevníci Centralu obdivovať počas uplynulého víkendu poslednýkrát. 




V nedeľu, 25. júna 2017, skončil najväčší festival LEGA na Slovensku. Návštevníci netajili obrovskú radosť z originálnej výstavy, aká tu ešte nebola, na čo organizátori kontrovali spokojnosťou na tvárach z dobre odvedenej práce a do detailu prepracovaného eventu.




Okrem výstavy plnej jedinečných modelov, ktoré mali na Slovensku svoju premiéru, si návštevníci mohli užiť tri víkendy plné zábavných aktivít pre dievčatá i chlapcov. V Bratislave prvýkrát uvideli LEGO busty filmových hviezd ako Jackie Chan, Sandra Bullock, George Clooney, Will Smith či John Cleese z britskej komediálnej skupiny Monty Python. Na bratislavskú výstavu poputovali zo súkromnej zbierky certifikovaného LEGO profesionála Dirka Denoyella z Belgicka. Medzi 3D sochami, ktoré skladajú profesionáli v českom Kladne, sa objavila napríklad aj obľúbená postava LEGO Ninjago Kai vážiaca až 187 kg či 2,8 m dlhý tuleň. Okrem toho sa deti mohli tešiť zo sôch zbrojnošov, rôznych zvieratiek či populárnych postavičiek zo série LEGO Friends pre dievčatá. Na výrobu každej z 3D sôch sa použili tisícky farebných kociek, pri Ninjago Kai ich bolo dokonca vyše 53 000!




Druhý júnový víkend patril jedinečnej módnej prehliadke LEGO Disney Princess, pri ktorej si dievčatá mohli obliecť prekrásne šaty a prejsť sa po hrade ako ozajstné princezné. Počas tohto víkendu si návštevníci mohli užiť i preteky LEGO Technic Tracked Racer, ktoré sa tiež na Slovensku objavili po prvý raz. Ďalej sa v obchodnom centre uskutočnila prezentácia First LEGO League. Fanúšikovia kreatívnych hier a moderných technológií uvideli prepojenie LEGO robotiky s hrou s programovateľnými modelmi. V rámci celoslovenskej súťaže First LEGO League sa deti vo veku 9-16 rokov učia stavať a programovať LEGO robotov a pracovať s tímom mladých „výskumníkov“. 



Jednou z najzábavnejších aktivít lega v CENTRAL-e bol určite aj originálny Lov na LEGO krokodíly. Kreativitu detí podnietila i zaujímavá Red Brick Zone, v ktorej si mohli vyskúšať stavanie jedinečných modelov z kociek rovnakej farby. Odkazy pre priateľov či ďalších návštevníkov deti mohli napísať na Hello Wall a svoje dobrodružné šťastie vyskúšať v súťaži hľadania zlatej kocky medzi tisíckami iných.



Lego výstavu v bratislavskom nákupnom centre navštívili dokonca i školy a škôlky, ktoré s legom pracujú ako s vyučovacou pomôckou bežne, v rámci vyučovacieho procesu.



Autor: Afi.sk