Pozrite si diela SNG na Magio pláži





Urobte si prechádzku po Tyršovom nábreží a pozrite si najvýznamnejšie diela zo zbierok Slovenskej národnej galérie. 

Budú vystavené pre všetkých návštevníkov mestskej pláže na bratislavskom Tyršovom nábreží od štvrtka 18. augusta do nedele 4. septembra 2016. 


Dvanásť najzásadnejších umeleckých diel zo zbierok Slovenskej národnej galérie vybrala riaditeľka SNG Alexandra Kusá. Návštevníci mestskej pláže uvidia kultové kúsky zo slovenského výtvarného umenia, ako napríklad maľbu Matka od Mikuláša Galandu, Bielikovu fotografiu August 1968 či návrhy posledných federálnych bankoviek od Albína Brunovského. 


„V období, keď je naša sídelná budova v rekonštrukcii, máme o dôvod viac pripraviť zbierku ikonických diel a „priniesť“ umenie k ľudom. Efektívna forma umožní návštevníkom spoznať významných výtvarníkov, fotografov, ilustrátorov a ich dielo,“ vysvetľuje riaditeľka SNG Alexandra Kusá. 



„Už od začiatku spolupráce so SNG bol náš cieľ jasný – sprístupniť umenie širokej verejnosti zrozumiteľnou formou, o tom je aj projekt Ikonické diela SNG na Magio pláži. Všetky maľby a fotografie, ktoré vystavíme, patria k slovenskému kultúrnemu dedičstvu. V jednotlivých anotáciách si návštevníci môžu prečítať aj ich históriu a dôvod zaradenia medzi ikony,“ povedala riaditeľka J&T Banky Anna Macaláková. 



Autor a foto: Afi.sk